Прочитај ми чланак

Двери: Игре око датума или не липши магарче до зелене траве

0

dveriВласт је условни датум условног преговарачког оквира за преговоре прогласила за успех!


Наш прослављени семафорџија (чувен по изјави да нам не треба никакво „зелено светло“ од ЕУ) који се тренутно налази у улози премијера Србије Ивица Дачић је поново добио – „зелено светло“.

Овај пут му је главом и брадом Херман Ван Ромпеј обећао да преговори могу да почну (а и не морају) у јануару 2014. Пре тога, у децембру треба да се одреди оквир за преговоре.

 Дакле, „историјски успех“ Ивице Дачића, Александра Вучића и Млађана Динкића огледа се у томе што су добили условни датум условног преговарачког оквира за преговоре за приступање ЕУ (који могу да трају 40 година као што је то пример Турске). Ако се то зове успехом, како би се могао назвати неуспех?

Оно што неће ни један режимски медиј да јасно и гласно објави је да је услов за „преговарачки оквир за преговоре“ да се реализују све тачке имплементације бриселског споразума, односно да је услов за Србију испуњење до последње запете 30 тачака отворене бриселске капитуалције и потпуног признања Косова и Метохије као самосталне државе.

Услов је, дакле, потпуно признање Косова и ко зна шта још, јер нико, али буквално нико из европских структура, не може (чак и да хоће) да гарантује да до децембра, односно до јануара неће бити постављени неки нови услови за преговоре. Јер сви знамо како су сва њихова обећања олако давана, а никад нису испуњавана. Коме до сада није јасно да је овде реч о врхунском људском и политичком хохштаплерају који не поштује ни једну своју реч, ни једно своје обећање и одлуку, никад му то неће бити јасно. Само ће у једном тренутку увидети да је постао испушена лула коју треба згазити и заменити новом. И тако редом.

  Наши политичари су још једном потапшани по рамену и похваљени да су одрадили „добар посао“ за бриселске бирократе и ништа више од тога.

Покрет Двери ће наставити да се бори и да сведочи  о томе да је пут којим су кренули Дачић, Вучић и Динкић пут наставка вођења Србије у политичко, економско, национално и државотворно самоубиство. Наша мисија је да такав сценарио, у месецима која су пред нама, а у складу са својим моћима и могућностима, осујетимо и спречимо.