Прочитај ми чланак

Двери: Београд да затражи да Русија буде учесник свих даљих преговора о КиМ (ВИДЕО)

0

ЕУ, САД и НАТО не могу бити посредници у разговорима, већ представљају једну од сукобљених страна, те стога имају конфликт интереса

Србија треба да затражи учешће Руске Федерације као посредника у свим даљим разговорима о Косову и Метохији, као и долазак руске војске и представника Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) на КиМ као гаранта мира и безбедности

Бриселски договори Борка Стефановића и Ивице Дачића су супротни и међународном праву и унутрашњем правном поретку Србије, и као такви правно ништавни

Србија треба преговоре о Косову и Метохији врати у Савет безбедмости УН и да се за своју покрајину бори свим средствима – дипломатским, политичким, економским и војним, у складу са датим околностима

Двери су представиле своју допуну платформи за Косово и Метохију, упозорај двши да тај документ у садашњем виду није довољан гарант борбе за окупиране територије борба и повратак суверенитета.

Допуну платформи за Косово и Метохију новинарима је представио Срђан Ного.

„Дефиниција тренутног стања је да су Косово и Метохија привремено окупирана територија Србије од стране НАТО-а и тзв. приштинског режима. Зато је на почетку битно јасно одредити положај и намеру свих актера у овом конфликту.

ЕУ, САД и НАТО не могу бити посредници у разговорима, већ представљају једну од сукобљених страна, те стога имају конфликт интереса. САД и водеће земље ЕУ су војно предводиле агресију на СРЈ 1999, њихови војници чине окупационе трупе на српској територији, те државе су креатори и покровитељи тзв. косовске независности, и Косово и Метохија се данас налазе под њиховим политичким патронатом са неоколонијалним статусом.

Из овог више него очигледног разлога захтевамо најхитније обустављање свих разговора, преговора и договора о Косову и Метохији под патронатом ЕУ у Бриселу, као и хитан повратак теме Косова и Метохије под окриље УН и Савета безбедности.

То је једина надлежна адреса за решавање овог питања и истовремено једино место где имамо савезнике и можемо заштитити наше интересе. При томе истичемо да је парафирање Борка Стефановића у потпуности правно необавезујуће, па се свако инсистирање на наводној обавези поштовања међународних договора своди на чисто обмањивање народа. Да не причамо да у сваком договору страна има право и на једностарно повлачење, поготову имајући у виду стално измишљање нових правила од стране Брисела и кршења истих од стране илегалних паралелних институција у Приштини. Само да се подсетимо да тзв. међунаордн заједница није поштовала сопствени принцип стандарди пре статуса.

Из горенаведеног јасно произилази да све оно што је договорено до сада у Бриселу Србија не може и не сме примењивати. Тзв. Бриселски договори Борка Стефановића и Ивице Дачића су супротни и међународном праву и унутрашњем правном поретку Србије, и као такви правно ништавни.

У истом смислу под знаком питања је и мисија ЕУЛЕКС-а на Косову и Метохији, као више него пристрасна и у функцији даљег утврђивања тзв. независности Косова. Захтевамо повратак надлежности УНМИК-а над Косовом и Метохијом у складу са Резолуцијом 1244 и повратком решавања питања Косова и Метохије у Савет безбедности УН.

Држава Србија треба што хитније да се врати на Резолуцију 1244 и затражи слање до 1000 српских војника и полицајаца на Косово и Метохију у циљу гарантовања заштите српских светиња и становништва, као што је и предвиђено овом резолуцијом УН.

Такође предлажемо да Србија затражи учешће Руске Федерације као посредника у свим даљим разговорима о Косову и Метохији, као и долазак руске војске и представника Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) на КиМ као гаранта мира и безбедности.

Полазна тачка свих будућих разговора државних власти Србије о решавању питања Косова и Метохије јесте да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије, без обзира на тренутно стање настало кршењем међународног права и самопроглашавањем независне државе Косово.

Србија ће се за Косово и Метохију борити свим средствима – дипломатским, политичким, економским и војним, у складу са датим околностима.

 

(Факти, Србин.инфо)