Прочитај ми чланак

Душану Обреновићу, ухапшеном на КиМ, продужен притвор за још два месеца

0

Суд у Приштини продужио је притвор Душану Обреновићу за још два месеца, потврдио је за Косово онлајн његов адвокат Предраг Миљковић.

Миљковић је у телефонској изјави за Косово онлајн рекао да ће уложити жалбу Апелационом суду.

„Јуче сам добио решење којим је Душану Обреновићу продужен притвор за још два месеца. Уложићу жалбу Апелационом суду и надам се да ће они правилније оценити услове за његову одбрану са слободе“, потврдио је Миљковић.

Обреновић ухапшен је пре избијања нереда у Звечану 29. маја. Након његовог хапшења припадници Кфора су њега заједно са Радошем Петровићем предали косовској полицији.

Душан Обреновић је током задржавања у полицији брутално претучен од стране косовске полиције, а након одређивања притвора, пребачен је у затвор у Подујеву где се и сада налази.

Обреновић и даље има трагове пребијања

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић недавно је подсетио да су Радош Петровић и Душан Обреновић, које је посетио у затворској јединици, приведени без обзира на то што постоје докази да нису ни на који начин учествовали у нередима 29. маја у Звечану, јер их је Кфор одвео 20 минута пре него што је све почело.

„Људи који апсолутно немају никакве везе са било чиме су приведени. Кфор их је одвео двадесетак минута пре него што су почели нереди. За то постоје и снимци надзорних камера, снимци медија. Душан Обреновић још увек има видљиве трагове пребијања. Има ожиљке. Говоримо о стварима које су се конкретно у његовом случају десиле пре три недеље“, рекао је Павићевић за „Новости“ пре четири дана.