Прочитај ми чланак

Дураковић у страху: Изгубићемо Сребреницу!

0

Начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић упозорио је лидере пет најутицајнијих странака у БиХ на могућност да Бошњаци изгубе руковођење том општином на предстојећим локалним изборима, а ако се то догоди, рекао је, то би могло да има последице по целу државу БиХ.

Ћамил Дураковић и Бакир Изетбеговић (Фото: predsjednistvobih.ba/)

Ћамил Дураковић и Бакир Изетбеговић (Фото: predsjednistvobih.ba/)

Састанку су присуствовали Бакир Изетбеговић, лидер СДА и председавајући Председништва БиХ, Фахрудин Радончић, Жељко Комшић, Нермин Никшић и Амер Јерлагић,

– Неколико дана пре избора хтео сам да упознам лидере о ситуацији на терену коју имамо, да би смо могли изнети ове изборе и победити оне политике које очито у Сребреници желе да промене ствари. Још једном сам добио личну подршку, зажелели су ми срећу и надам се да ћемо у недељу имати позитиван исход – рекао је Дураковић.

Дураковић је изјавио да је са лидерима странака разговарао и о референдуму.

– Референдум је прошао тихо што се тиче Сребренице. Излазност је била врло мала, како су они казали 34 одсто, мада је излазност била мања. Није било никаквих проблема са сигурносног аспекта јуче – рекао је он.

Дураковић је додао и да је ситуација у Сребреници после референдума о Дану Републике у РС и уочи предстојећих локалних избора напета и да има грађана који су забринути.