Прочитај ми чланак

„Дупла корупција“ има заменицу, а она одмара у хотелу – ноћ кошта 1.000 евра

0

Градска секретарка за урбанизам и грађевинске послове Бојана Радаковић, која се недавно прославила изјавом о "дуплој корупцији", има подсекретарку. Она се зове Марија Перуновић, а њен Инстаграм налог препун је фотографија са ексклузивних места и хотела у којима ноћ кошта око 1.000 евра. Истовремено, Перуновић прима плату од 143.000 динара, како стоји на сајту Агенције за борбу против корупције.

Кад је у јулу прошле године формирана нова градска управа, објављена су и имена људи који ће чинити тим новог градоначелника Београда Александра Шапића.

Међу њима су се нашле и Бојана Радаковић и Марија Перуновић, као секретар и подсекретар у Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове.

Млада нада СНС, секретарка Радаковић, недавно је „украла“ пажњу јавности својом изјавом у Београдској хроници на РТС-у, када је говорила о дуплој корупцији. А сада су рефлектори уперени и у њену подсекретарку Марију Перуновић, која најблаже речено „води живот на високој нози“.

Утицајни Твитераш „Само Дејо“ међу првима је писао о овом случају.

Након тога, Само Дејо је објавио још један твит 20. фебруара.

О гала животу буџеташице подсекретарке Перуновићеве сведоче њене фотографије на Инстаграму, где се хвали луксузом у друштву рецимо модне дизајнерке Маријане Матеус, у хотелу у којем ноћ кошта око 1.000 евра.

Перуновић се тако похвалила боравком у Gstaad Palace хотелу у Швајцарској, где једно ноћење кошта РСД 124.524 динара.

Остаје нејасно како Перуновић ово може да приушти са месечном платом од 143.000 динара. То питање смо поставили Марији Перуновић путем званичног мејла секретаријата, међутим, до објављивања овог текста одговор нисмо добили.

Подсетимо, њена колегинца Бојана Радаковић недавно је гостовала на РТС-у, када је навела да су спорне предложене измене закона и да се за грађевинске дозволе у престоници чека због тога што „не могу све да постигну са 88 људи“. И некако дошла до појма „дупле корупције“.

„Да ли сте свесни да нама 200 захтева стигне дневно? Није спорно да се чека дуже од онога што је законом прописан. Ако причамо о корупцији, прво што ћу рећи да у предложеним изменама Закона о планирању и изградњи. Ево, као ви лаик тотални. Предложено је да ви можете, ако као инвеститор градите 20.000 метара квадратних… Молим вас, само ми то реците… Ви можете да бирате да ли ћете захтев поднети једини локалне самоуправе или министарству. Идеја је да не будемо корумпирани.. Дакле, ви бирате да ли ћете отићи ‘вамо или тамо’… Мени се чини да је то дупла корупција и да то отвара могућност дупле корупције“, рекла је она.

Бојана Радаковић одраније је позната јавности, не само због најновијег политичког ангажмана, већ и због тога што је директорка Фондације за српски народ и државу која стоји иза Академије младих лидера СНС. То је директно у супротности са Законом о спречавању корупције.