Прочитај ми чланак

ДУМАНОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Осуђујемо дивљање Јовановића

0

Покрет Ослобођење се огласио саопштењем поводом синоћњег инцидента након којег је Чедомир Јовановић приведен, пошто је физички насрнуо на објекат брзе хране у Београду. У име овог покрета јавности се обратио један од оснивача и бивши припадник Управе криминалистичке полиције, Милан Думановић.

„Покрет Ослобођење осуђује сваку врсту насиља и вандализма, како од стране Чедомира Јовановића, тако и од стране навијача који су га, како он сведочи, напали. Позивамо службене органе да истраже целу ситуацију и све одговорне приведу правди“, каже Думановић.

Printscreen

Он ипак указује да Јовановић као јавна личност има одговорност да се не понаша „као вандал“ и „не угрожава живот и имовину грађана“.

„Посебно је неприхватљиво понашање Јовановића према припадницима МУП-а. Омаловажавање и псовање полицајаца је за сваку осуду“, истиче Думановић.

Он је додао да нико није изнад закона и да „нико у Србији нема права да се тако понаша према службеним лицима“, те позвао полицајце да поднесу пријаве у овом случају.

Из покрета Ослобођење подсећају да су недавно јавно указали на неприхватљиво понашање Јовановића, укључујући и откривање чињенице да је „лидер ЛДП, ванпарламентарне странке са свега неколико хиљада гласова, 20 година имао на располагању даноноћно службено обезбеђење МУП за целу породицу“. У овом покрету кажу да је Републику Србију и њене грађање „чување Јовановића, који као добитник транзиције сам себи може да плати приватно обезбеђење“ коштало више милиона евра, а да је он за то време имао више насилних јавних испада.