Прочитај ми чланак

Ђукановић подноси оставку 13. јула?

0

milo-djukanovic_1_0_0(Блиц)

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић требало би данас у оквиру премијерског сата у парламенту да одговори на посланичко питање опозиционе Социјалистичке народне партије да ли је тачно да ће поднети оставку 13. јула ове године.

Такво питање Ђукановићу је поставио председник СНП Срђан Милић, у оквиру питања која се премијеру постављају унапред, при чему сваки посланички клуб има право да постави једно питање., пренела је РТВ Црне Горе.

Милић није желио да објасни због чега је поставио то питање, а на питање Вијести зашто сматра да ће Ђукановић поднети оставку, Милић је рекао “има разлога, верујте”.

– Има значајног разлога. Не разумем само како људи нису схватили о чему се ради, јер постоје људи и у власти и у опозицији који имају добре информације из међународне заједнице – навео је Милић.

Шеф посланичког клуба Демократске партије социјалиста, Милутин Симовић, питаће премиера које је активности Влада предузела и шта планира да уради у циљу стварања
политичких предуслова за, како је навео, даље остваривање повољне динамике у процесу европских интеграција.

Азру Јасавић из Позитивне Црне Горе занима да ли, како је навела у питању, вишегодишња изборна берза гласова, која је произвела аферу Снимак, проузрокује Влади проблеме у кадровској политици.

Шеф посланичког клуба Бошњачке странке Алмер Калач питаће Ђукановића да ли се у институцијама државе и локалних управа поштује уговор који дефинише уређење односа од заједничког интереса између Владе и Исламске заједнице у Црној Гори.

Посланици Демократског фронта неће учествовати на седници Скупштине посвећеној премијерском сату, али ће, како је рекао шеф тог посланичког клуба Горан Даниловић, наставити рад у одборима и међународне активности.

Он је рекао да премијерски сат, у ситуацији у којој је, како је рекао, Ђукановић један од виновника злоупотребе државних ресурса у председничкој кампањи, није изазов.