Прочитај ми чланак

ДСС: Вучић да објасни изјаву о чланству Косова у УН

0

Према саопштењу Прес центра председника Републике, председник Вучић је у разговору са представницима Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства „нагласио да очекује да Уједињено Краљевство покаже више разумевања за српске ставове у вези са Косовом и Метохијом”.

Нема сумње да су представници Дома лордова, као и грађани Србије, веома заинтересовани да сазнају шта су ставови Србије, за које сам председник Републике тврди да нису дефинисани, због чега организује тзв. унутрашњи дијалог о Косову.

Важан корак би био учињен када би председник Србије прецизно објаснио своју изјаву да „Косово неће ући у УН осим ако ми не будемо нечим задовољни, а ми не можемо бити задовољни ако кажу – признајте независно Косово“. Будући да самопроглашено Косово не може да буде примљено у УН без сагласности Србије, а захваљујући гласању на седницама Савета безбедности Руске Федерације и Кине, које подржавају ставове Србије, председник Републике је дужан да каже шта је по његовом уверењу то „нешто чиме бисмо били задовољни“, па се одрекли дела своје територије.