Прочитај ми чланак

ДСС: Власт саучесник у отимању КиМ

0

Демократска странка Србије објавила је у листу „Политика“ плаћени проглас под насловом „Србија је угрожена“, који је потписало више од 260 јавних личности.

Како пише у прогласу „власти државе Србије, после једностраног проглашења независности Косова, постале су саучесници у постепеном отимању Косова и Метохије, тргујући са Европском унијом по цену националних и историјских вредности Србије“.

„Није реч само о отимању Космета, већ о општем насртају на територијални интегритет земље. Европска унија не само што понижава Србију преко Хашког трибунала, већ и безобзирно је уцењује подстичући нове сепаратистичке амбије у Војводини и Рашкој области. Угрожени су наша национална традиција, привредни развој, крхка демократија, владавина права и, не на последњем месту, сам морални интегритет и самопоштовање народа“, стоји у прогласу.

„С пуним уверењем супротстављамо се овим погубним процесима који теку пред нашим очима и пред очима целог света. Зато се обраћамо свима којима нису замрли савест и одговорност за судбину свога народа и државе са позивом да кажемо НЕ и да се одлучно супротставимо угрожавању опстанка Србије“, пише у прогласу.

ДСС „позива све слободне грађане, интелектуалце и јавне личности да се придруже овом Прогласу и подигну глас у одбрану Србије, њене независности и слободе“.

Проглас су, између осталих, потписали Матија Бећковић, Емир Кустурица, Милорад Екмечић, Војислав Коштуница, Милован Данојлић, Коста Чавошки, Василије Крестић, Данило Баста, Љуба Поповић, Драгољуб Живојиновић, Милош Шобајић, Милан Лане Гутовић, Светомир Арсић Басара, Милован Витезовић…

 

(Танјуг)