Прочитај ми чланак

ДСС: Влада Србије функционише као разбијена војска

0

DSS-logo-

„Од поплава до данас није скоро ништа урађено. Сем онога што је урадила локална самоуправа својим средствима, ништа од договореног није реализовано. Ни једно клизиште није санирано, ниједна кућа није ни почета да се гради.Републичка јавна предузеће овде нису ни долазила…“ – то су речи министра за ванредне ситуације Велимира Илића изговорене у Љубовији.

Министар Илић је „изразио забринутост спорошћу државних органа“.

Ове искрене изјаве министра за ванредне ситуације, којима констатује стварно стање на терену, указују на неколико важних чињеница: да Влада Србије функционише као разбијена војска, да се у Влади не зна ко шта ради и ко за шта одговара и да је заправо једина разлика између две неспособне и са сваког аспекта штеточинских влада, претходне- Тадићеве и актуелне- Вучићеве, у томе што садашња потпуније контролише медије и још бескрупулозније манипулише јавношћу.

Сликање највиших функционера Владе приликом сваког закопавања лопате у земљу и њихове ведре изјаве за медије у потпуном су несагласју са драматичним стварним стањем у поплавама угроженим подручјима.

Одсуство сваког саосећања са онима који су изгубили своју имовину и могућност да наставе нормалан живот говори све најгоре о онима који њихову несрећу, за коју су и сами у великој мери одговорни, медијски злоупотребљавају на најгори могући начин.

Претходна и ова Влада су грађанима одузеле слободу и право да знају истину.

Позивамо министра Илића да, уколико има храбрости, отворено проговори и о бројним другим неистинама које Влада свакодневно пласира грађанима Србије.