Прочитај ми чланак

ДСС: Видовдан не сме постати датум сахране Србије

0

dss p

(Бета) 
Демократска странка Србије (ДСС) оценила је да је петак, 28. јун, када се у Бриселу буде одлучивало о почетку преговора за чланство Србије у ЕУ датум сахране државе Србије и позвала грађане на протест који на велики српски празник Видовдан та странка организује у Београду.

Видовдан је наш једини датум, датум на који су се Срби и Србија трајно определили којим путем треба ићи – а то је пут одбране Косова и Метохије. То је датум нашег вековног постојања а не бриселски који убија и разара српску државност на Косову и Метохији“, рекао је портпарол ДСС-а Петар Петковић на конференцији за новинаре.

Он је оценио да свако ко велича бриселски датум треба да зна да је тога дана Видовдан од кога нема ништа значајније и прече за опстанак и будућност српског народа.

„Не може се најзначајнији датум српске историје замењивати за датум понижења и уцена зарад уласка у ЕУ“, поручио је Петковић и додао да је власт, када је пристала на бриселски споразум и укидање институција у покрајини, пристала на убијање Старе Србије (КиМ).

„Можемо замислити с колико подсмеха западне силе гледају на нас када је власт спремна да свој велики и славни датум замени за бриселски који је велико ништа и ништа не значи“, казао је портпарол ДСС-а.

Према његовим речима, протестно окупљање је петак у 16 часова на платоу Филозофског факултета, одакле ће се кренути до Владе Србије, где це бити уручен Видовдански проглас.

„Тога дана треба да кажемо да Србија без Косова и Видовдана није Србија и покажемо да ћемо се борити за Косово и Видовдан јер се тако боримо за Србију и њену будућност“, казао је Петковић.

Он је истакао да Видовдан „не сме да постане датум страшне срамоте када је власти била милија посрнула ЕУ од саме Србије и њеног народа“.