Прочитај ми чланак

ДСС: Уставни суд у служби власти

0

DSS-logo-

БЕОГРАД – Омладина опозиционе Демократске странке Србије (ДСС) предала је данас у Уставном суду Србије књигу „Нечасни мук Уставног суда Србије“ у којем ту институцију оптужује да се није изјаснила о уредбама донетим на основу споразума Србије и Косова.

Представници ДСС-а рекли су новинарима испред зграде Уставног суда у Београду да књига сведочи о томе да се суд у том случају ставио „на страну власти, а не Устава“ који треба да брани.

Чланица ДСС-а Милица Дука рекла је да је та странка у више наврата од Уставног суда тражила да се изјасни о уставности уредби насталих на основу споразума у Бриселу.

Међутим, уместо тога председник суда Драгиша Слијепчевић рекао је да се застаје са радом на том предмету чиме је показао да је „недостојан“ функције коју обавља, рекла је Милица Дука.

„Тиме је (Слијепчевић) суд ставио у службу власти која ће нечасни мук из ове зграде искористити да на Косову спроведе локалне изборе и све уредбе донете на основу споразума“, рекла је представница ДСС.

Милица Дука је позвала Србе на Косову да бојкотују локалне изборе у недељу, „јер излазак на изборе значи излазак из Србије“.

(Бета)