Прочитај ми чланак

ДСС: Отварањем поглавља ЕУ има нови инструмент за уцене

0

dss logo plaviОтварање два поглавља за приступање Европској унији није добра вест за Србију и грађане, јер ће ЕУ имати нови инструмент за притиске и уцене.

Једини интерес Европске уније када је Србија у питању јесте њена политичка и економска колонизација, територијална дезинтеграција, трајно слабљење као државе и удаљавање од Русије и других Србији пријатељских земаља. Да ЕУ не жели добро Србији посебно сведочи поглавље 35 којим се од Србије тражи „потписивање правно обавезујућег споразума са Косовом о пуној нормализацији односа“, што није ништа друго до форма за признавање независности лажне државе Косово.

Отварање поглавља прати агресивна медијска кампања и еуфорично изношење три крупне неистине: да се ради о историјски важном догађају „око кога у Србији постоји сагласност“, да „отварањем поглавља Србија доспева на неповратни пут ка ЕУ“ и да је то „доказ да Србија постаје уређенија и да ће бити боља за своје грађане“.

Истина је потпуно супротна.

Сагласност о уласку у Европску унију у Србији не постоји, а воља грађана може да се утврди само расписивањем референдума, од којег актуелна власт бежи, јер би морала да престане да крије да су услови уласка у ЕУ признавање независности Косова и прекид пријатељских односа са Русијом.

Из истог разлога тврдња да је пут у Европску унију неповратан представља потпуну бесмислицу. Само воља грађана то може да одреди и одредиће, а не самовоља Бриселу подређене евроунијатске српске Владе.

О неистини да приближавање ЕУ предстаља доказ да Србија постаје уређенија и економски просперитетна држава најбоље говори чињеница да представници бриселске администрације свакодневно изричу похвале српској Влади, добро знајући да је у Србији угрожен демократски поредак, да нема владавине права и да се садашњом економском политиком дугорочно штети њеном привредном развоју.

Извор: ДСС, Србин.инфо