Прочитај ми чланак

ДСС: Одговорни су они који су звали Србе да гласају

0

DSS-logo-

Демократска странка Србије (ДСС) оптужила је странке које су се залагале за излазак Срба на данашње косовске локалне изборе да су одговорне за уништавање изборног материјала на више гласачких места у северној Косовској Митровици.

ДСС је у саопштењу осудила уништавање изборног материјала и навела да би се требало упитати у чијем су интересу такви инциденти.

Сасвим сигурно, то је интерес оних мрачних снага наше званичне политике које су покушале да натерају српски народ северно од Ибра да својим гласовима уништи српске, а оснује албанске институције локалне самоуправе, које би наводно служиле Србима, наводи се у саопштењу странке Војислава Коштунице.

Када им је било јасно да то није успело, уништили су доказе свог историјског пораза, за шта ће највероватније кривицу свалити на слободне људе који су бојкотовали изборе и оне који нису допустили да планирана крађа дође до јавности, додаје се у саопштењу.

ДСС је додао да је већ у 16 сати било јасно да су Срби масовно бојкотовали изборе у северној Митровици, јер је до тада гласало 700 бирача, односно 2,1 одсто уписаних по списку Централне изборне комисије Косова.

(Бета)