Прочитај ми чланак

Нови ДСС: 2. јуна нису избори, већ представа Вучића и Хила – не учествујемо!

0

Градски одбор Нове Демократске странке Србије Београд донео је једногласну одлуку на јучерашњем састанку да не учествује на градским и општинским изборима у Београду 2. јуна.

Како се каже у саопштењу Новог ДСС-а, градски одбор ове странке је подржао став председника и Председништва странке и одбио да „учествује у предстојећој фарси, коју владајући режим покушава да представи као слободне изборе“.

– Нови ДСС неће учествовати на назови изборима које је најавила председница Скупштине Ана Брнабић, ни на градским нити на општинским изборима у Београду јер не постоје елементарни услови за њихово фер и поштено одржавање. Власт није показала спремност да испуни захтеве за сређивање бирачког списка и отварање медија, и тиме обезбеди минимум услова за њихово одржавање – стоји у саопштењу Новог ДСС-а.

„Догађај 2. јуна не може се сматрати изборима“
У овој странци додају да би „свако учествовање на оваквим назови изборима значило давање легитимитета владајућем режиму и недемократским принципима да злоупотребљавајући институције и медије прекрајају изборну вољу грађана“.

– За Нови ДСС је тако нешто апсолутно неприхватљиво. Догађај предвиђен за 2. јун се у Београду једноставно не може сматрати изборима. Следећи принципијелно своје ставове и начела, које баштинимо више од три деценије, одлучно одбијамо да учествујемо у овој представи која се изводи у режији Александра Вучића и амбасадора САД Кристофера Хила – закључује се у саопштењу Новог ДСС-а.