Прочитај ми чланак

ДСС: Клептократска власт

0

evro-pao-dinar-kurs-13285327Доношење закона који су у функцији остварења материјалних интереса владајуће гарнитуре и њима блиских узурпатора државног земљишта и инвеститора дивље изграђених објеката представља тачку на којој је огољен криминални режим и од које су врата тоталној криминализацији државе и друштва широм отворена.

Закон о озакоњењу објеката, који ће СНС-ова гласачка машинерија да усвоји у Скупштини, корупционашки је закон, као што су то Закон о конверзији грађевинског земљишта, лекс специјалис за Београд на води и међународни споразум којим се компанијама из Уједињених Арапских Емирата обезбеђује привилегован положај.

Његовим усвајањем бајка о борби власти против криминала и корупције добија ружан крај и на потпуно нескривен начин се открива право бахато и корупционашко лице власти.

Овим законом се омогућава легализација и подигнутих вила и комерцијалних објеката у националним парковима и другим заштићеним зонама. Тиме се озбиљно угрожава животна средина, па је јасно да је Влада, као предлагач закона прекршила обавезе утврђене чланом 74. Устава Србије и то учинила како би се привилегованим појединцима који су незаконито подизали објекте омогућило прибављање огромне материјалне користи.

При свему, на крајње неморалан начин су изједначени финансијски услови за озакоњење скромних, често сиротињских објеката мале квадратуре и вредности, подигнутих у нужди, и велелепних здања и комерцијалних објеката милионске вредности.

Извор: ДСС, Србин.инфо