Прочитај ми чланак

ДСС: Циљ реконструкције Владе је да преда Космет Тачију (Видео)

0

samardzic-dss-23072013-260Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић изјавио је данас да реконструкција Владе Србије не може имати ефикасан резултат, јер Влада нема озбиљан план или стратегију деловања у наредне три године.

Самарџић је на конференцији за новинаре у Београду рекао да ће реконструкцијом у Влади Србије бити промењене неке „фигуре“, али не и губитничка „партија“ у којој ће Београду задати „шах-мат“ Брисел и Приштина.

„Влада само мења фигуре, али не и партију. То је једна иста партија у којој Влада Србије губи од својих противника, а то су Брисел и Приштина“, рекао је Самарџић.

Он је додао да реконструкција Владе предуго траје јер је најављена крајем јуна и може бити завршена тек крајем августа, односно кад Скупштина Србије изгласа непходне законе.

„Тај процес не сме бити дуготрајан и компликован, јер то указује да са њим нешто није у реду. са таквом реконструкцијом не може се ништа постићи“, рекао је Самарџић.

Према његовим речима, за годину дана рада Влада Србије није остварила ниједан резултат најављен у експозеу премијера, а реконструкцијом су наговештене промене којима Влада купује време у недостатку озбиљних тема.

Самарџић је искључио могућност да би на јесен могли бити расписани ванредни избори, јер би тиме био одложен процес придруживања Европској унији.

„Западни тутори ове Владе Србије не би дозволили изборе. Да би преговори о приступању ЕУ били настављени, Влада треба да заврши посао са Косметом и преда јужну српску покрајину Хашиму Тачију“, рекао је Самарџић.

Он је додао да Србији нису неопходне само промене у Влади, већ потпуна реконструкција јавне политике која је могућа једино расписивањем ванредних избора.