Прочитај ми чланак

ДС: Извештај ЕК слика стања у Србији, реакција премијерке слика власти СНС

0

Демократска странка (ДС) оценила је данас да је извештај Европске комисије права слика стања у Србији, а нажалост, реакција председнице Владе Србије Ане Брнабић је права слика власти Српске напредне странке (СНС).

„Више година за редом Европска комисија оцењује да нема напретка у остваривању права на слободу изражавања, медијском плурализму, да не постоје услови за дијалог у највишем законодавном телу и да нема помака у успостављању владавине права,“ наводи се у саопштењу те странке поводом коментара премијерке да су у том извештају „у неким важним областима изнете политичке оцене“ и да „има ствари које су нејасне и немају никакву логику“.

У саопштењу је истакнуто да се коришћењем „пропагандног речника премијерке Ане Брнабић“ отклонила „свака запитаност да ли је и колико Извештај тачан“.

„Председница Владе је својим коментарима доказала да или не зна шта је Извештај или се прави да не зна, што је једнако лоше и брука за Србију“, додаје се у саопштењу.

Демократска странке је оценила да власт у Србији „не разуме концепт демократије, а сва сарадња са Европском унијом одвија се нерадо, аљкаво и без јасног знања о томе каква је природа обавеза међусобно преузетих између ЕУ и Србије“.

„Председница Владе не сме све грађане и грађанке држати као таоце у заробљеној држави, ако недвосмислено и документовано указивање да у Србији нема медијских слобода, да скупштинска већина онемогућава дијалог, да судство трпи притисак моћника и да се успоравају европске интеграције код није изазивају смех, код нас се ствара оправдана сумња да за актуелну власт Европа није избор и трајни оријентир“, истиче се у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!