Прочитај ми чланак

Драган Ђилас: Србија се задужује захваљујући Динкићу

0

djilas-dinkicГрадоначелник Београда и председник ДС Драган Ђилас одбацио је оцену лидера УРС и министра Млађана Динкића да власт у главном граду ради лоше, и узвратио му тврдњом да је од Београђана само ове године узео више од 100 милиона евра за „своје страначке пројекте”.

„Колико је Млађан Динкић компетентан да говори о локалним темама, показује чињеница да на изборима у Београду није успео да освоји ни три одсто гласова. Да има имало морала, не бих ни реч проговорио о главном граду”, рекао је Ђилас у страначком саопштењу реагујући на Динкићеву изјаву у говору на седници УРС.

Ђилас је рекао да Динкић није његов проблем, већ проблем премијера и вицепремијера, Ивице Дачића и Александра Вучића „који с таквим човеком седе у Влади, док он уништава економију ове земље”.

„Мост на Дунаву је пројекат који реализује Град Београд, а републички је само по томе што се на њему сликају републички функционери. Како се градило и гради у Београду, а како у Србији, лако се закључи када се погледа шта је направљено у главном граду, а шта у Републици у претходне четири године”.

Ђилас је оценио да је Динкић одговоран за то што се Србија за шест месеци задужила више од четири милијарде евра и што је број незапослених већи од милион.

„Ова земља се захваљујући Млађану Динкићу за шест месеци задужила преко 4 милијарде евра, имамо преко милион незапослених, огроман буџетски дефицит и посрнулу привреду о чему говоре и ММФ и бизнисмени и од министра економије нам требају одговори како ће ови проблеми бити решени. Ако то не зна, онда би најбоље било да се повуче и место препусти некоме ко ће нагомилане проблеме решавати како би се променила катастрофална економска ситуација у којој се данас Србија налази”, рекао је Ђилас.