Прочитај ми чланак

Драган Ђилас: ДС мора да се извини грађанима који су је подржавали

0

Кандидат за председника Демократске странке (ДС) Драган Ђилас изјавио је данас да та странка мора да се извини грађанима који су је подржавали, ако жели да води Србију, и додао да је неопходно да се под хитно направи јасан план за излазак из кризе.

 

– Да се извинимо не зато што нисмо испунили обећања, него што нисмо урадили све што смо могли и што је многима од нас криза била изговор за све – рекао је Ђилас представљајући се делегатима 15. ванредне изборне скупштине Демократске странке.

Ђилас је оценио да је потребно да се сви у странци одреде према својим грешкама јер „нису сви исто радили и грешили па нису сви исто ни одговорни“ и похвалио поступак председника ДС-а Бориса Тадића који је преузео одговорност за изборне резултате и повукао се из изборне трке у странци.

– То мора да се следи јер то нас раздваја од странака у којима су амбиције лидера странака јаче од воље грађана. Сви министри који су били у Влади, која је од грађана добила онакву оцену, треба добро да размисле да ли треба да седе у парламенту и представљају ДС – рекао је он.

Он је оценио да план за излазак из кризе мора да буде реалан и јасан сваком грађанину и додао да Србија мора да се фокусира на развој прехрамбене индустрије, са нагласком на пољопривредну производњу, развој енергетике и на унапређење инфаструктуре.

Кандидат за председника Демократске странке (ДС) Драган Ђилас најавио је данас да ДС, уколико он буде изабран за лидера странке, никада више неће водити негативну кампању и тражити поверење грађана само зато што су други лошији.

Он је на Изборној скупштини ДС подсетио да нема важнијег догађаја у протеклих 10 година у којем странка није учествовала, исто као што је чињеница да је ДС одговорна што се у Србији лоше живи.

– Ако будем изабран, требало би да запамтите да је бити у власти највећа привилегија, јер једном својом одлуком можете усрећити много људи. Не желим више икада да чујем да неко каже да га је срамота што је члан ДС –  поручио је Ђилас.

Он је навео да би чланови ДС, свесни онога што је странка учинила и што ће учинити, „требал да кажу да су поносни што су њен део“.

(Блиц)