Прочитај ми чланак

Др Јанковић: Вучић, као Пашињанин Јермене, испоручује Србе на Косову Албанцима

0

Гост најновије емисије "Интервју" у продукцији медијских кућа Србин.инфо и Центар, коју уређује и води Дејан Петар Златановић, био је виши научни сарадник и председник Српског демократског савеза др Слободан Јанковић. Тема емисије је била сличност и разлике у решавању косовског проблема и јерменског националног питања у Нагорно Карабаху.

– Никол Пашињанин, садашњи премијер Јерменије је, слично као Вучић, на почетку своје каријере кренуо од ултра националистичких ставова и позиција да би данас био проевропски и натовски политичар, који не крије ни своја русофобска осећања. Тако је, уместо активног решавања јерменског националног питања, свих ових година водио спољну политику која је помогла властима Азербејџана да Нагорно Карабах врате у оквире своје државе, рекао је Јанковић, додајући да, кад је у питању Косово и Метохија, сличну политику води и Александар Вучић, чија се дипломатија увек завршавала у албанску корист.

А шта је још у вези Вучићеве тзв. одбране Косова и Метохије рекао др Слободан Јанковић, послушајте у видео прилогу испод па о свему донесите свој ваљани суд.