Прочитај ми чланак

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Србија мора да учини све да спречи отцепљење Косова!

0

Емисија Интервју на Балкан инфо, је најгледанија у тзв. алтернативним медијима.

Код водитеља Теше Тешановића гостовао је др Драган Петровић научни саветник и геополитичар, а централна тема је била шта ће се даље дешавати са Косовом и Метохијом, хоће ли доћи до тзв. «разграничења или правно обавезујућег споразума» који су заправо други називи за признавање независности (уз евентуалне модификације) тзв. Косова и капитулацију есенцијалних српских националних интереса по том питању, што би имало несагледиве негативне последице на српску будућност у сваком погледу, од идентитетских, до политичких и друптвених. То по др Петровићу треба на сваки начин да се избегне.

Од других тема су били стогодишњица уједињења, односи са данашњом Француском и Макроном. Петровић је критиковао Макронову политику, али је истакао да и у данашњој Француској, међу водећим политичарима, као и у јавном мњењу, не доминира глобалистичка опција. Ту су значајније снаге које се залажу за добре односе са Русијом и дозиране односе са САД, дакле за сувереност француске политике, што није случај са концепцијом Макрона у пракси, мада глобалисти доминирају у већем делу медија, и делом друштвене елите.

У разговору поводом научних скупова у којима учествује везано за стогодишњицу 1918, др Петровић је подвукао огроман значај пробоја Солунског фронта од стране српске војске, у периоду када је због револуције и повлачења Русије из рата, угашен источни фронт, а америчка војска још у већем броју није приспела на Западни фронт, где су савезници, као и на италијанском фронту били у строгој дефанзиви.

У том правцу капитулација Бугарске, а потом слом и Турске су директна последица пробоја Солунског фронта, што је довело до краха Аустро-Угарске и убрзавања краја Првог светског рата. За 50 годишњицу 1968 у Паризу је дато да поворку Антанте предводе српски ветерани, а сада је Макрон томе дао сасвим други печат, па је било логично да се због заставе тзв. Косова, званични Београд да макар демарш уочи самог скупа.

Петровић је позвао све опозиционе снаге и све патриотске снаге у Србији и Српству, да ставе по страни све разлике, и спрече капитуланско решење по питању Косова и Метохије у предстојећем периоду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!