• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • др. Драган Петровић, Владимир Стојковић (СНС): Истине које су забрањене на јавним сервисима (Видео)
Прочитај ми чланак

др. Драган Петровић, Владимир Стојковић (СНС): Истине које су забрањене на јавним сервисима (Видео)

0

Dragan Petrovic Bojan Panaotovic

На телевизији Мост у Новом Саду у емисији Екстреми, коју традиционално годинама води Бојан Панаотовић, протеклих десетак година учествовао је велики број еминентих стручњака из различитих области, политичара и људи познатих широј јавности.

Традиција емисије је, да два учесника, независно од међусобно често удаљених ставова, на један толерантан начин, предоче јавности аргументе и међусобно полемишу. Тако је било и сада, када су на тему актуелне политичке и друштвене ситуације у земљи гостовали др Драган Петровић, научни радник мултидисциплинарног опуса у оквиру друштвених наука, и дипл. Инжењер Владимир Стојковић помоћник градоначелника Новог Сада и високи покрајински функционер СНС.

Емисија траје око 80 минута, и традиционално има у свом другом делу укључивања гледаоца, који дају коментаре и постављају директна питања гостима. Др Драган Петровић је у емисији наступио као стручњак у области политичких и друштвених наука, иначе протеклих година чест гост ове емисије, који је као ванстраначка личност, али реално у опозицији постојећем режиму и стању у земљи, на један критичан начин изложио анализу постојеће ситуације, и понудио неке од могућих решења која би потенцијално могла, по његовом мишљењу да дају излаз из садашње вишеструке друштвене и политичке кризе у земљи.

Са друге Владимир Стојковић као високи покрајински функционер СНС, помоћник градоначелника Новог Сада, је у овој емисији покушао да аргументује своју тезу да постојећа власт води земљу у правом смеру и учествовао је у низу одмерених полемика на ту тему са др Петровићем. На основу снимка емисије можете и сами одвагати аргументе двојице учесика, што су делом учинили и гледаоци који су се у другом делу емисије јављали, постављали питања гостима и давали своје коментаре.

Предност тв Мост и ове емисије, је да је она једна од ретких где се могу у директном сучељавању пратити аргументи и полемичка излагања две начелно супротстављене стране, али на један толерантан и крајње коректан начин. О томе говори и чињеница, да су се и овај пут, као и у ранијим бројним емисијама, након једноипочасовног полемичког дружења два госта на крају срдачно поздравила, прихватајући међусобно макар део аргумената и полемика које су током емисије претходно изнели.

(ТВ Мост, Србин.инфо)