Прочитај ми чланак

ДОГОВАРАЛИ се на балкону: Шапић кандидат за СНС градоначелника у Београду!

0

Коме није било јасно о чему су недавно два Александра, Вучић и Шапић, разговарали на тераси председништва, после нове изјаве председника општине Нови Београд вероватно су прогледали. Шапић је дискретно и између редова практично најавио кандидатуру за градоначелника Београда, истакавши да би баш на тој позицији могао највише да понуди.

Стиче се утисак да у последње време Вучић и Шапић некако уживају у међусобним сусретима, као и у томе да их забележе оком камере, а затим шерују на друштвеним мрежама.
Руку на срце, углавном то ради председник Вучић.

Тако је недавно на инстаграм профилу председника Србије осванула фотографија са терасе председништва, где двојица политичара насмејани ћаскају у зимској измаглици.

Доста се спекулисало о томе, шта Вучић на овај начин најављује, јер сличну смо ситуацију претходно имали и са њиховом фотографијом из ресторана, након које је одлучено да Шапић улази у владајућу коалицију, а СПАС добија представника у Влади.

Након интервјуа који је Шапић дао Куриру, може да се наслути о чему су, заправо, разговарали.

Највише бих могао да пружим као градоначелник

На питање какве су му амбиције на новим изборима, који ће бити одржани за годину и по дана, председник Српског патриотског савеза (СПАС) и председник општине Нови Београд Александар Шапић рекао је да највише знања, искуства и резултата има у области локалне политике, па верује да би највише могао да пружи као градоначелник Београда.

Уколико би му народ указао поверење за то.

Подсетио је и да се увек залагао да се људи препоручују за места за која имају највеће компетенције.

Логично је, дакле, закључити, да према сопственој процени, има све компетенције да стане на чело Београда.

Обриси пријатељства

Говорио је Шапић и о Вучићу.

Рекао је да се раније није познавао са њим, али да сада њихов однос, што баш није чест случај у овом послу, почиње да добија и јасне обрисе пријатељства.

“Он је човек који ми је указао велико поштовање за мој рад, а од мене ни он ни његова странка никад ништа нису имали”, рекао је Шапић.

Пре ће бити да је реч о обостраној користи, поготову кад је Београд у питању.

Главни адут за Београд

Наиме, Нова.рс је и пре него што је формирана нова Влада Србије, писала о томе да Шапић може бити Вучићев адут за главни град, јер се Горан Весић врло лоше котира међу Београђанима. Осим што је био део сваког режима од Милошевића, чим је уз њега постављен Радоичић да преконтролише и потпише све на крају јер само градоначелник има ту привилегију, евидентно је да Вучић не верује баш много Весићу.

“Вучић је незадовољан резултатом у Београду и свестан је да Горан Весић не може бити лице за градске изборе. План је да са Шапићем обезбеди нови мандат у граду”, рекао је тада саговорник портала Нова. рс.

Имајући у виду резултате бојкот кампање у престоници, где је мање од 40 одсто гласача изашло на изборе, договор Александра Вучића са председником општине Нови Београд и првим човеком СПАС могао би се оценити као логичан след догађаја.