Прочитај ми чланак

ДОДИК: Косовско питање се не може одвојити од питања Републике Српске и БиХ

0

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је данас да се косовско питање никако не може одвојити од питања Републике Српске и БиХ.

Он је оценио да је косовска платформа за дијалог о нормализацији односа Приштине и Београда списак лепих жеља једне стране.

Додик је агенцији Срна рекао да се у Републици Српској пажљиво прати шта се дешава у односима Приштине и Београда, али и Приштине и Тиране, јер је Косово свесрпско питање, а не само питање званичног Београда.

„Мораћемо видети како се медјународна заједница опходи према том питању које се никако не може одвојити од питања Републике Српске и Босне и Херцеговине. Зашто би Косово било случај ‘суи генерис’, како западна медјународна заједница воли да каже? По чему је то случај за себе“, казао је Додик.

Он је упитао и како је могуће да 500 километара од Републике Српске важе нека друга медјународна правила за исте или сличне друштвено политичке околности.

„То су питања на која ће се морати одговорити. Или је ћутање медјународне заједнице на косовску патформу сигнал и Републици Српској да је довољно да једнострано састави списак лепих жеља и фактурише их у Сарајево“, навео је Додик.

 

Он је рекао и да је Приштина ставила тачку на преговоре с Београдом усвајањем платформе за дијалог о свеобухватном и обавезујућем споразуму о нормализацији односа Приштине и Београда.

„Неће бити решења о питању јужне српске покрајне све док у том решењу не буде и Србија са својим историјским, националним, политичким и свим другим интересима. Косовски Албанци су тим документом, односно захтевима у том документу, ставили тачку на било какве преговоре и договоре“, казао је Додик.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!