Прочитај ми чланак

Дно је пробијено: Сима Спасић минирао помен убијеном Оливеру

0

На јучерашњи скуп "1.000 свећа за Оливера Ивановића", организован испред цркве светог Марка у Београду, сенку је бацило присуство омиљеног политичког активисте Српске напредне странке Сима Спасића, које је изазвало жестоку (и од понеких непримерену) реакцију.

Како је синоћ јавио репортер портала Нова.рс, на почетку скупа, заказаног за 19 сати, десио се мали инцидент на улазу у цркву.

Спасић, који је на плато пред црквом дошао носећи повећи “плакат” на ком се била пластифицирана фотографија Ивановића са супругом Миленом и натписом “Ћутали сте када је био у затвору”, изазвао је револт грађана, па му је једна од окупљених скренула пажњу да њему ту није место, што су остали грађани подржали.

Спасић се није обазирао на апеле: управо супротно, користио је присуство објектива фотографа и нарочито камере како би “ускочио у кадар” и додатно промовисао импровизовани плакат, с политичком поруком.

Званична титула Сима Спасића је председник Удружења породица отетих и убијених на Космету. Јавност га, међутим, најбоље познаје по нескривеном подржавању СНС и председника Вучића, због чега је чест гост опозиционих окупљања, конференција за новинаре, али и примера ради, последње седнице Председништва напредњака, где је дошао са транспарентом “Ђилас, УЧК”.

Недавно се на једној од конференција за медије и сукобио с потпредседником ССП Дејаном Булатовићем, којом приликом је страдао мегафон, његов заштитни знак.

Уз повике преко мегафона “Савез за Србију је зло за Србију”, “Ђилас – корона” и “Никада нећете доћи на власт”, Спасић је покушао да спречи почетак конференције, на шта је реаговао Булатовић склонивши слике жртава и поцепавши транспарент о Савезу за Србију. Након краћег кошкања, страдао је – мегафон.