Прочитај ми чланак

ЂУРИЋ: Од „Велике Албаније“ нема ништа

0

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић наводи да је изјава албанског министра о "отварању границе између Албаније и Косова" хушкашка и претећа. Подсећа да Косово и Албанија немају границу. Очекује и захтева реакцију међународне заједнице.

„Албански министар је нелегално боравећи на територији Србије дао једну неозбиљну и неодговорну изјаву која не служи ничему, осим да додатно погорша односе у региону који су и онако крхки и настојања да се они нормализују и да се направе бољи односи између Срба и Албанаца“, наводи Марко Ђурић коментаришући изјаву Панделија Мајка.

screenshot

Истиче да од „Велике Албаније“ нема ништа.

„Енвер Хоџа је мртав, од ‘Велике Албаније’ нема ништа и неће бити ништа, а Косово и Албанија иначе немају границу, него границу имају Србија и Албанија и то у дужини од 111 километара. То је једина граница која постоји, и која може постојати“, истиче Ђурић.

Додаје да никога у међународној заједници није брига за хушкачке и претеће изјаве.

„По Резолуцији 1244 ми смо ти који имамо право да користимо граничне прелазе – Ћафа Прушит и Врбница, и по Резолуцији 1244 имали бисмо право да тамо имамо и наше особље, али за то изгледа никога више није брига, као што изгледа никога више није брига у међународној заједници за овакве хушкачке и претеће изјаве“, наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију.