Прочитај ми чланак

Ђурић о сусрету с Радоичићем: Никад се нисам стидео контаката које имам због посла

0

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, чија се слика са некадашњима потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем и лицем на потерници Интерпола појавила јуче на друштвеним мрежама, изјавио је да се никада није стидео контаката које има због свог посла.

Ђурић је на друштвеној мрежи Икс (Твитер) рекао да нема намеру да се правда и да би био разочаран да поводом његовог скорашњег повратка, како је навео, није поведена негативна кампања, макар и прилично јадна.

„Немам намеру да се правдам Куртију и Свећљи нити њиховим ботовима и другим злонамернима за било шта. Никада нисам крио нити се стидео врло јавних контаката које имам у оквиру посла који обављам. Осим са различитим српским представницима са којима и даље остварујем редован контакт и волим да се сретнем и данас, састајао сам се много пута, такође у оквиру посла који обављам и са бројним албанским лидерима који се од домаћег и међународног правосуђа терете за неописиве ратне злочине против мог народа. То ми је лично увек падало неупоредиво теже. Као и сусрети које сам морао да имам са етнонационалистима Куртијем и Свећљом који брутално газе основна људска права Срба на КиМ и имају невину крв на својим рукама“, навео је он.

Подсетимо, Ђурић и Радоичић су се, како се види на фотографији, састали у једном ресторану. На фотографији се виде како сами седе за столом, а корисници друштвене мреже „X“ су навели да је она настала у Србији у ресторану у Београду.

Међутим, Марко је „заборавио“ да спомене када се десио сусрет њега као амбасадора Србије у САД и Радоичића, који је под санкцијама Америке због корупције и на потерници Интерпола због догађа у Бањској.