Прочитај ми чланак

Ђурђевић Стаменковски посетила село Растелица на административној линији са КиМ

0

Прва на листи Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је село Растелица у општини Куршумлија, које се налази на две стотине метара од административне линије са КиМ.

Председница Заветника пружила је подршку мештанима овог краја, који се свакодневно суочавају са упадима Албанаца који илегално секу и краду српску шуму.

„Захтев Националног окупљања је да се у овом подручју појачају контроле српских безбедносних снага, да се Војсци Србије дају шира овлашћења, а српском војнику врати ауторитет“, поручила је Ђурђевић.

Након тога, она је кроз шуму ушла на територију КиМ и из села Речица поручила да је, иако јој сепаратистичке власти у Приштини годинама забрањују улазак у покрајину јер наводно угрожава уставни поредак лажне државе, за њу битно да брани Устав Србије.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима Српски покрет Двери и Српска странка Заветници учествују на изборној листи „Национално окупљање – државотворна снага”, под редним бројем 4.