Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Зашто напредњаци ћуте?

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић упитао је данас у саопштењу упућеном медијима зашто функционери Српске напредне странке ћуте на податке о везама ове странке и режима у Србији са корупцијом и организованим криминалом, које је у емисији „Утисак недеље“ изнео оснивач тог покрета и бивши припадник Управе криминалистичке полиције, Милан Думановић.

„Увек када бисмо открили неку аферу, било наш покрет или нека друга опозициона странка, било неки независни медиј, СНС би нападао из свих оружја. Министри, посланици и други функционери ове странке не би се скидали са Пинка, Хепија и са насловница таблоида. Сада међутим ћуте, нема чак ни демантија“, указао је Ђорђевић.

Он је објаснио да је то врло необично и да њихово ћутање може бити протумачено као знак слабости.

„Ово је очигледно тема која их боли, зато што народ зна да је све то истина. У сваком месту у Србији, на сваком кораку, видљиве се везе мафије и Српске напредне странке. Знају у СНС да им нема спаса ако се ова тема отвори до краја“, директан је председник покрета Ослобођење.

Ђорђевић је подсетио да је Милан Думановић, у капацитету вишеструко награђиваног полицајца који је изгубио посао због указивања на незаконите радње у МУП-у, у недељу увече изнео више информација о везама СНС са трговином наркотицима, о учешћу органа Србије у рату између Кавачког и Шкаљарског криминалног клана, о постављању политички подобних лица да управљају полицијом, о праћењу и прислушкивању новинара и опозиционара за рачун режима, као и о везама БИА и таблоида. 

„Ми ћемо наставити да откривамо њихове афере и недела, јер цео српски народ мора да зна каква мафија је заузела ову државу“, каже лидер Ослобођења.