Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Ко је овластио Вучића да преда енергетику на Косову Албанцима?

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је „председника Александра Вучића, премијерку Ану Брнабић, владу Србије и свих 243 посланика који у Народној скупштини подржавају владајућу већину“, да, како је рекао „стану пред народ и објасне шта се тачно дешава на северу Косова, коме су предали енергетски систем Србије и ко им је дао овлашћење за тако нешто?“

Ђорђевић је објаснио да „од данас приштинска компанија КОСТТ преузима снабдевање севера Косова и Метохије електричном енергијом, те да престаје снабдевање српских потрошача на Косову од стране предузећа из централне Србије. То је потврдио сам КОСТТ, о томе су писали и српски портал КосСев и приштински медији, а до прошле недеље, док нисмо покренули аферу у јавности, о томе су писали и београдски медији – Вечерње новости су директно потврдиле прелазак снабдевања под окриље албанског система“.

Лидер Ослобођења је изнео сазнања да су „радници Електромрежа Србије преко викенда празнили трафо станицу Валач, одакле су износили опрему и материјал“, те да су се на тај начин „очигледно припремали да је предају новом власнику“.

Ђорђевић констатује да нико од званичника из Београда није оповргао ове наводе:
„Вучић се сакрио у рупу, надлежна министарка Зорана Михајловић се прави луда, Ана Брнабић се понаша као да не води владу ове земље, а посланици у скупштини глуме Задругу. Сви заједно потурају мученог и комичног Петра Петковића да се батрга и као папагај понавља да ће бити струје и после 14. децембра“.

„Као што смо већ више пута рекли“, подвукао је Ђорђевић, „знамо да ће струје бити. Не знамо ко ће је дистрибуирати, ко ће је наплаћивати и најважније – ко ће Србима на северу Косова сећи струју. Енергетика ће постати још једно средство притиска на Србе на Косову, као што су већ сада царине, полиција и правосуђе. А све то је Приштини предао Вучић“.

Председник покрета Ослобођење је објаснио да се овим чином српски потрошачи на северу Косова „практично интегришу у енергетски систем Велике Албаније – будући да је приштинска енергетика обједињена са мрежом Албаније“.

„Вучић тако директно ради на успостављању инфраструктуре Велике Албаније“, рекао је Млађан Ђорђевић.