Прочитај ми чланак

Ђилас: За нас гласало 70.000 више него за СНС, извесно понављање гласања

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да је извесно да ће због неправилности, гласање бити поновљено на појединим бирачким местима у главном граду и упутио је позив грађанима да на допунским изборима гласају за опозицју и помогну листи "Ајмо људи" да уђе у градски парламент чиме би се опозицији отворио пут да формира власт у престоници.

Он је додао да је за опозицију у Београду гласало 70.000 људи више људи него за Српску напредну странку и Социјалистичку партију Србије.

Странке опозиције које су прешле цензус на изборима 3. априла, али и оне које су близу цензуса, данас су одржале састанак у просторијама Странке слободе и правде на тему актуелне ситуације у вези са изборним резултатима за Скупштину града Београда.

Састанку су присуствовали представници коалиције „Уједињени за победу Београда“, коалиције „Морамо“, представници „Заветника“ и коалиција окупљених око ДСС и Двери. Поред њих, састанку су присуствовали и представници листе окупљене око Бориса Тадића.

Ђилас је истакао да су присутне листе поручиле да неће фомрирати власт са СНС-ом у главном граду.

Према речима Небојша Зеленовића из коалиције „Морамо“ за сада неће бити протеста у Београду, јер ће се испитати са правне стране свака могућност изборних нерегуларности.

„Они су пукли у Београду, а видећемо колико. Имају 70.000 гласова мање, то је рекао ГИК. Вучић више неће владати у бг, јер га народ неће“ , рекао је Александар Јовановић Ћута.

Према последњим, прелиминарним резултатима избора које је саопштио ГИК, СНС и СПС у градској скупштини имају минималну већину од 56 одборника, док опозиционе партије које су се данас окупиле имају 54.