Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Срамота да председник државе вређа ректорку државног универзитета

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас оценио је данас да је срамотно да председник једне државе „вређа“ ректорку државног универзитета и да је „додатно срамота“ да то ради из зграде Уједињених нација (УН) у Њујорку.

„На Београдском универзитету је да донесе одлуку да ли је Синиша Мали украо докторат од више разних аутора или не. Нападати руководство Универзитета за то што се залаже да се то питање после пет година реши у најкраћем могућем року, јесте још један доказ да сви који другачије мисле аутоматски бивају обележени и против њих се покреће кампања координисана из једног центра, који се налази на Андрићевом венцу“, навео је Ђилас у писаној изјави.

Ђилас је навео да ректорка Београдског универзитета Иванка Поповић „заслужује све похвале“ за све што чини за универзитет, као и за „стрпљење и толеранцију“ коју је показала у претходних десетак дана.

„Захваљујући њој и целом ректорском колегијуму, али и пожртвовању и зрелости студената, нађено је решење прихватљиво за све, осим за оне којима су страначки и лични интереси изнад интереса државе и друштва“, рекао је Ђилас.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да подржава љубав између ректорке Београдског универзитета Иванке Поповић и студената испред Удружења Један од пет милиона који су блокирали Рекотрат и да је супер што Поповић „није 15 дана ушла у своју канцеларију“.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!