Прочитај ми чланак

Ђилас: Праве годинама од мене лопова и не би ме чудило да ме приведу

0

Они су људе слали у рат, отимали, пљачкали, избацивали из обданишта децу других националности. Заборавили смо њихов говор мржње, теорије завере којима су људе хушкали једне на друге, пребијали адвокате. Заборавили смо да су Булерав Зорана Ђинђића хтели да преименују у Булевар Ратка Младића, заборавили смо контакте које су радикали имали са Земунским кланом пре него што је Ђинђић убијен и како су се напили од среће након убиства премијера. Све смо ми то помало заборавили или можда потиснули - каже председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Ђилас је изјавио да никад у животу није имао никакве офшор рачуне, али да ова власт покушава да направи од њега највећег лопова па га не би чудило ни да га приведу.

– Све што имам ван Србије је фирма Мултиком Опен, коју сам отворио у Швајцарској и која је у стопостотном власништву истиоимене фирме регистроване у Србији, што сам у складу са законом пријавио Народној банци Србије. Тај податак је јавно доступан на АПР-у од 2015. године – рекао је Ђилас за нови број недељника Време.

На питање какви су то онда документи, изводи рачуна које јавности приказују министар финансрија Синиша Мали, таблоиди и телевизије са националном фреквенцијом, он је рекао да су – „чист фалсификат“.

– Питајте било ког банкара и рећи ће вам да то нису никакви изводи банкарских рачуна. Прво, тако не изгледају изводи рачуна. Под два, ниједна банка на свету вам неће издати изводе својих клијената, осим као део неког кривичног поступка по налогу суда. Па замислите само шта би то значило за репутацију једне банке да тек тако одаје податке својих клијената.

Како је рекао, „све је то лако доказиво, али ће бити потребно време, током којег ће они радити то што раде већ девет година, покушавајући да од мене направе највећег лопова“.

– Очекујем и кривичне пријаве, а не би ме чудило ни да ме приведу.

Према његовим речима, „ако неког чуди како је могуће да ови људи који су сада на власти некога тек тако, без икаквог основа бесомућно прогањају, треба да се подсети шта су радили деведесетих година“.

– Они су људе слали у рат, отимали, пљачкали, избацивали из обданишта децу других националности. Заборавили смо њихов говор мржње, теорије завере којима су људе хушкали једне на друге, пребијали адвокате. Заборавили смо да су Булерав Зорана Ђинђића хтели да преименују у Булевар Ратка Младића, заборавили смо контакте које су радикали имали са Земунским кланом пре него што је Ђинђић убијен и како су се напили од среће након убиства премијера. Све смо ми то помало заборавили или можда потиснули.

Како је додао, „знате, да би неко био део такве екипе, мора да има посебан ментални склоп, и тај њихов ментални склоп увек наново избија на површину“.

На питање како ови напади власти утичу на његову децу, Ђилас је рекао да су му „у последних шест месеци децу три пута у школи што тукли, што давили“.

– Наравно да су деца која то раде под утицајем медија и родитеља. Моју ћерку је један дечак питао да ли је она Ана Ђилас, па је песницом ударио у стомак. Ива и ја све то покушавамо мирно да решимо, да не правимо од тога циркус. Наилазимо на разумевање наставника и директора школе. Све то сам, на жалост 2013. већ прошао са старијим ћеркама. Али ја не желим да моја деца иду у приватну школу, баш као и старија деца желим да и ова млађа прођу кроз школски систем Србије – рекао је Ђилас.