Прочитај ми чланак

Ђилас поднео кривичну пријаву против Вучића, напали га режимски новинари… ВИДЕО

0

Председник странке Слободе и правде Драган Ђилас поднео је данас кривичну пријаву против Александра Вучића, министра финансија Синише Малог, шефице информативне службе Српске напредне странке Владанке Маловић, главног и одговорног уредника “Вечерњих новости” Милорада Вучелића, уреднице из “Вечерњих новости” Андријане Нешић за које сматра да су, како каже “умешани у фалсификовање докумената” којима се, како је истакао, “наводно доказује да поседујем фирме и рачуне на Маруцијусу у Хонгконгу и не знам којим све дестинацијама”.

Ђилас је, обраћајући се новинарима, рекао и да је поднео пријаве против тих пет особа јер су оне, како наводи, „припремиле, дистрибуирале, а касније на основу тих лажних докумената и направиле ову аферу и хајку која се спроводи претходних десет дана“.

„Председник је четири дана из Абу Дабија говорио на телевизији да поседујем рачун на Маурицијусу на који сам склонио опљачкани новац. У понедељак је шеф информативне дслужбе СНС Владанка Маловић најавила истраживачки текст „Вечерњих новости“. То јасно показује да су Владанка Маловић и Вучић имали информацију о томе шта ће „Вечерње новости“ објавити, односно да су били део целог тог процеса. Постоје две могућности – једна је да „Вечерње новости“, пре него што нешто објаве, проследе председнику и информативној служби СНС-а и друга, много вероватнија, да су та документа добили управо од тих лица. Због тога сам поднео кривичне пријаве против главног уредника „Вечерњих новости“ и против госпође Андријане Нешић, која је овим документима махала у јавности“, указује Ђилас.

Он је поднео кривичну пријаву и против министра Синише Малог јер је, како је објаснио, „пет дана гостовао на телевизијама“ и ,такође, на „основу тих лажних папира износио тврдње о томе да сам прекршио низ закона Републике Србије“.

„Документ на основу кога се тврди да имам рачун на Маурицијусу у „Дојче банци“ је доказани фалсификат. Све је то урађено у кухињи на Андрићевом венцу. „Дојче банка“ је демантовала да поседује филијалу на Маурицијусу. Иста ствар је урађена и са наводним папиром из „Банк оф Цхина“ у Хонг Конгу где се, такође, појављује нека фирма за коју се тврди да има везе са мном“, каже Ђилас и додаје да не поседује никакве фирме у иностранству, осим оне која легално послује у Швајцарској.

Председник Странке слободе и правде, указује и да кривични закон Републике Србије предвиђа да свако ко фалсификује документ да би тиме прибавио неку корист или нанео неку штету некоме, мора да одговара.

– Запрећена је казна од три до пет година затвора. Закон, такође, каже да свако ко користи фалсификован документ, а свестан је те чињенице, такође, крши закон и члан 355 и за то је предвиђена казна од три године затвора – навео је Ђилас и додао да сви они, који након чињенице да рачуни не постоје, наставе да се позивају на фалсификована документа чине кривично дело.

Драган Ђилас је на крају обраћања медијима поновио је да је „Дојче банка“ демантовала да поседује филијалу на Маурицијусу и навео да је реч о фалсификатима,као и да се исто десило са „наводним папиром из банке у Хонгконгу“.