Прочитај ми чланак

Ђилас: Плашили су људе како не би дошли на митинг, треба да се извине али неће…

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас упитао је данас председника Србије Александра Вучића да ли ће се извинити грађанима што их је плашио да ће бити угрожени на митингу и што је цртао мете на груди људима из опозиције, али је и навео да се то неће десити јер такви немају морала иначе не би крали изборе.

„Да ли ће се неко извинити људима по Србији што их је данима плашио да ће им животи бити угрожени? Да ли ће се неко извинити људима из опозције на чије су груди нацртали мету. Спремају зло, хаос, насиље. ‘Ђиласовци ће по налогу запада рушити Београд’. Све ово и још много тога је грађанима Србије поручивао Вучић преко челника Српске напредне странке и свих својих медија“, рекао је Ђилас у писаној изјави.

Ђилас је навео да је „данас био тај дан, десетине хиљада људи су дошли на велики протест због покрадених избора“ и додао: „И не да није било насиља, него ни влат траве није згажена“.

„И шта ћемо сад? Да ли ће се неко извинити људима по Србији што их је данима плашио да ће им животи бити угрожени? Да ли ће се неко извинити људима из опозиције на чије су груди нацртали мету? Неће наравно“, истакао је Ђилас.

Јер, како је навео,“ да имају мало морала и поштења у себи не би ни говорили те лажи, не би крали изборе, не би опљачкали Србију. А све су то урадили“.

„Више неће моћи“, поручло је Ђилас.

„На њихове лажи одговараћемо и даље истином. Истином која их страшно боли, јер и они знају да је све што говоримо истина. Радићемо то мирно, без насиља, али одлучни да не одустанемо док истина не победи и Србија постане место где сви људи, без обзира на политичку опредељеност, живе пристојно и нормално“, рекао је Ђилас.