Прочитај ми чланак

Ђилас одговорио Вучићу: Одговараћеш за зло нането грађанима

0

Нико из опозиције се већ месец дана не бави политиком, дајемо предлоге мера за које верујемо да су добре и корисне, рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас за Нова.рс. као реакцију на изјаву председника Србије Александра Вучића да опозиција ништа не ради осим што критикује њега и владу и позиву да донирају нешто држави.

“Овакве изјаве може да даје само неко ко је ментално оболео. Изјава да би у случају да пензионери шетају сат времена дневно, имали више мртвих у Србији него што их има у целом свету, показује да Александар Вучић више нема пословну способност и да није у стању да изговара логичке целине”, поручује Ђилас.

Он додаје да пензионери слободно шетају у свим земљама света, осим у онима у којима је излазак на улицу забрањен свим грађанима.

“И нису сви умрли како то твди председник Србије. Напротив, то им јача имунутет и олакшава да психички издрже све изазове. Неистину да су неки из опозиције украли стотине милиона евра највећи лажов који је ходао земљом Србијом у њеној историји понавља већ више деценија. За осам година није ухапсио, осудио нити подигао оптужницу ни против кога, што јасно показује да Александар Вучић ради једино што зна да ради. Лаже”, наводи Ђилас.

Према његовим речима, за све зло које је нанео грађанима Србије, Александар Вучић ће, како Ђилас каже, у скоријој будућности одговарати пред надлежним институцијама државе Србије.

Вучић је на данашњој конференцији за новинаре у Нишу, између осталог изјавио да опозиција ништа не ради осим што критикује њега и владу.

“Најбоље је да не постојим, јер шта год да урадим они ће нешто да кажу. Када их не помињенте, криви сте. Они ниште друго не раде по цео дан, осим што нападају владу и мене, осим излива мржње”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Нова: Уместо да се захвали грађанима Вучић напада опозицију

Из Нове странке саопштили су да уместо да се због захвали грађанима Србије јер је од њиховог новца набавио опрему, Вучић је напао опозиционе политичаре, “бесрамно их прозивајући да они нису ништа донирали за борбу током пандемије”.

“Овом поруком Вучић све опозиционаре позвао да се њему и Српској напредној странци придруже у криминалу и непоштовању закона, јер је управо Закон о финансирању политичких активности тај који политичким странкама забрањује хуманитарне активности”, навели су из Нове.