Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Јутка се више никада неће вратити на власт, ја му то гарантујем

0

Један од лидера Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас изјавио је да је сигуран да су председнику општине Брус Милутину Јеличићу Јутки обећали из Српске напредне странке (СНС) да ће се кад-тад вратити на власт, али да гарантује да Јеличић никада више неће бити на некој функцији.

„Сигуран сам да су му у СНС обећали да ће бити заштићен, да су му обећали само да поднесе оставку па ће се вратити. Неће се никада вратити, ја то могу да му гарантујем“, поручио је Дјилас са скупа опозиције у Брусу.

Он је казао да ће бити покренут процес о нелегалној градњи објекта на Копаонику, са којим се повезује Јеличић и додао да се тај савез бори за држави у којој ће свако моћи да каже шта мисли, а они који крше закон бити у затвору.

„Наша акција није мотивисана само да се смени неко са власти, јер ће опет доћи из истих органа, већ је ово била заштита свих људи који су били изложени насиљу“, рекао је Дјилас.

Један од лидера СзС и председник Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је за опозицију изузетно важно да се оствари правда и да Јеличић буде разрешен.

„То би била победа за све оне људе који су на неки начин страдали од председника општине Брус у претходном периоду, а пре свега жене“, рекао је Обрадовић.

Медју окупљенима били су и други лидери СзС, као што су Борко Стефановић, Мирослав Алексић и Јанко Веселиновић.

Поједини медији пренели су да је Скупштина општине Брус на данашњој седници констатовала оставку Јеличића.