Прочитај ми чланак

Ђилас: Спреман сам да Вучићу објасним како да се реши задуживање Србије

0

djilas

БEOГРAД – Лидер Демократске странке Драган Ђилас поручио jе данас лидеру СНС Aлександру Вучићу да jе увек спреман да му обjасни како да се реши задуживање и позвао га да у било ком термину и телевизиjи разговараjу о било коjоj теми.

„Поводом изjаве Aлександра Вучића да „пита гениjа Ђиласа како да се задуживање реши“, поручуjем му да сам увек спреман да му обjасним како“, рекао jе Ђилас у писаноj изjави медиjима.

Oн jе додао да сваки Београђанин види где jе „отишло 315 милиона евра за колико смо задужили Београд у пет година, али нема човека у Србиjи коjи може да одговори где jе отишло четири милиjарде евра за колико су Aлександар Вучић и ова влада задужили Србиjу у ових 14 месеци“.

„Нудим господину Вучићу да о томе и свим осталим темама коjе покреће када насупрот њега не седи нико из опозициjе, разговарамо на било коjоj телевизиjи у било ком термину коjи он одабере“ поручио jе Ђилас.

Oн jе додао и да jе захвалан Вучићу што jе покренуо тему прогона његове породице, али да не тражи заштиту ни за себе, ни за своjу породицу од напада коjи траjу већ 12 месеци, jер ниjе само он мета напада.

„Tражим од свих коjи имаjу утицаj да се поштуjу права свих оних чланова ДС коjи су унапред обележени као криминалци, коjе хапсе и држе у притворима, jер то уништава животе и њих и њихових чланова породице“ рекао jе Ђилас.

Вучић jе раниjе данас рекао да су две милиjарде евра узете када jе преузета влада како би се исплатиле пензиjе и подвукао да jе то урађено зато што jе био такав фискални дефицит и драматично повећање удела jавног дуга у БДП .

„Tо су ствари коjе не можемо да решимо до 2015, 2016.Tо не може нико да реши. Реците ми тог гениjа коjи то може да реши. Ђилас? Tако како jе решавао проблем jавних предузећа у Београду? Па „закукаће“ цела Србиjа када за месец дана буду познати биланси jавних предузећа у Београду“ рекао jе Вучић.