Прочитај ми чланак

„ДЕДА“ БЕЛИВУКОВОГ МАРКА: Ћерка Вулиновог саветника и оснивача СНС постала судија!

0

Марко Миљковић из Беливуковог клана, познат по надимку Месар, рекао је током испитивања да им је његов деда и Вулинов саветник Светозар Вујачић био веза са Вулином и врхом власти, што је "деда" прво демантовао па на крају признао да "постоји могућност да су рођаци".

Сања Вујачић, ћерка адвоката Светозара Вујачића – оснивача СНС-а, саветника министра полиције Александра Вулина и режимског телевизијског коментатора, пре неколико месеци (у време кад су ухапсили Марка) изабрана за судију Другог основног суда у Београду, на предлог комисије Високог савета судства (ВСС), иако је од 40 кандидата једина она добила оцену 4 на задатку који је било неопходно урадити на испиту.

priintscreen TV Pink

Први предмет који јој је додељен је случај паљења куће новинара Милана Јовановића, који је наследила од колеге који је отишао у пензију не окончавши случј, а њен избор и улазак на мала врата у суд, изазвао је бројне нелагоде.

Наиме, како сазнаје Нова, Вујачићева је каријеру дипломираног правника започела у канцеларији свог оца Вулиновог саветника Светозара, да би потом прешла лагано у Министарство правде. Од 2017. била је координатор Управног одбора Правосудне академије, својеврсног филтера СНС за избор подобних судија и тужилаца.

Иначе, избор Вујачићеве зачудио је чак и чланове комисије. Тако је судија Славица Милошевић Газивода, према сазањима нашег портала, током седнице ВСС, одржане у фебруару ове године, истакла да се са већином предлога кандидата не слаже.

Између осталог, за поједине предлоге истакла је да не зна по којим критеријумима су они избор комисије, уколико су кандидати по свим параметрима били једнаки. Дала је пример неколицине њих који су били избор комисије, иако су били знатно слабијег просека на факултету у односу на противкандидате, док су по свим осталим критеријумима били једнаки.

Како је Милошевићева истакла, није јој јасно да ли је превагло то што су поједини кандидати били симпатичнији или је кандидат био нечији пријатељ, мада тако нешто њој није било познато.

Она се потом осврнула и на ћерку Вулиновог саветника истакавши да је недопустиво да је она предлог комисије за судију.

“Вујачић Сања је са правосудне академије и која је поред 40 кандидата са просеком преко осам и која је једина добила четворку на задатку, предлог комисије, што је недопустиво”, рекла је судија, наводи се у записнику са седнице у коју је портал Нова.рс имао увид.

Ово је прво бирање за судијску функцију и оно се врши на период од три године.

Беливуков сарадник: Контакт с Вулином био ми је мој деда Вујачић

Члан Главног одбора СНС адвокат Светозар Вујачић, отац младе судије на буџету народа, познат је јавности због дугогодишње каријере током које је заступао бројне познате личности: Видовиту Зорку, Драгишу Бланушу управника ЦЗ,  Зорана Лилића бившег председника СР Југославије, Луку Караџића (Радовановог брата),  давао изјаве у име фудбалера Драгана Џајића… Близак је са СПС гарнитуром 90-их (која и даље ведри и облачи) и Милорадом Вучелићем, након 5. октобра је био у Лилићевој странци. Већ годинама обавља функцију саветника Александра Вулина, а недавно се нашао у жижи јавности након што га је Марко Миљковић, најближи сарадник Вељка Беливука, директно довео у везу с поменутим криминалним кланом.

Миљковић је истакао, приликом саслушања код тужиоца у јулу ове године, да му је Вујачић деда и да му је био спона с Вулином. Адвокат и саветник министра полиције је најпре оштро демантовао да се познају, али када су новинари инсистирали да одговори јесу ли рођаци или нису, потврдио је да „постоји та могућност“.