Прочитај ми чланак

ШТА НИЈЕ ЈАСНО Ујак кољача Лалића, кадар СНС, постављен за амбасадора у Москви!

0

Срђан Лалић, окривљени припадник криминалног клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, којима се тренутно суди пред Специјалним судом у Београду за седам убистава и друга тешка кривична дела, признао је да је након убиства каратисте Властимира Милошевића побегао у иностранство, а једно време је боравио у Чешкој. Тим поводом, Марко Миљковић, један од вођа клана, упитао је у судници Лалића ко му од породице живи у овој држави, што је Лалића изреволтирало до те мере да је Миљковића ословио са "смеће". Вођа клана га је упитао о ујаку - Момчилу Бабићу, садашњем амбасадору Србије у Москви.

Наиме, окривљени сарадник Срђан Лалић рекао је на суђењу како је о такозваном убиству на шинама сазнао из медија док је био на послу. Упркос томе што је, како је испричао, поставио ГПС на возило Милошевића, као и камеру преко пута његовог стана, Лалић је истакао како није знао да ће бити убијен. Након што је сазнао за убиство док је једно јутро седео на послу, каже да је побегао како „не би имао проблема“.

Миљковић: „Да ли неко може да потврди да сте били на послу то јутро, где сте били?“

Лалић: „У Немањиној.“

Миљковић: „Ко вас је ту запослио?“

Лалић: „Какво је ово питање…“

Миљковић: Ко вам је ујак?

Лалић: „Какве везе тај човек има са овим процесом…“

Миљковић: „Има везе ко Вам је био ујак. Његов ујак је Момчило Бабић, садашњи амбасадор Србије у Москви. Био је директор РФЗО, а био је амбасадор у Чешкој. Господин Лалић је тамо радио свашта.“

Лалић: „Када је било убиство није био директор РФЗО, а никада није био амбасадор у Чешкој (био је у Словачкој). Ово чини само да би ме узрујао и да неке људе који нису у вези са овим предметом увуче у медијску хајку.“

Миљковић: „Лалићу, видећемо за све твоје лажи.“

Окривљени сарадник тужилаштва, касапин Лалић, тада му је рекао да је смеће, јер му спомиње породицу.

Ко је Момчило Бабић?

Момчило Бабић је члан Српске напредне странке и тренутни амбасадор Србије у Москви. У његовој биографији је наведено да је дипломирао је 1976. године на Медицинском факултету у Београду. Магистрирао је у Москви 1979. године као стипендиста Светске здравствене организације, а специјализацију је завршио 1980. године. Докторирао је 1985. на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Осам година је био Градски секретар за здравство у Скупштини града Београда, а Истиномер је објавио да га јавност памти по блискости са Слободаном Милошевићем и његовом породицом деведесетих година. Био је и члан Главног одбора СПС, градски секретар за здравље и посланик. После пада Милошевића напустио је странку. Дуго није био политички ангажован, али се појављивао као лекар Војислава Шешеља, док је штрајковао глађу у Хагу. Такође, бринуо о здрављу Томислава Николића, када је овај у априлу 2011. штрајковао глађу.

Ујкино дете постало сведок сарадник

Срђан Лалић, који је приликом хапшења испричао да је факултетски образован, а тренутно незапослен и да тргује биткоинима на берзи и од тога месечно остварује приход око 1.300 евра, склопио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал у замену за „само“ 18 година затвора.

Дешифровањем Скај апликације коју је група користила за комуникацију и размењивање језивих фотографија жртава, откривено је да је Лалић учествовао у њима и да је словио за главног кољача клана, што се може видети на фотографији на којој насмејан позира са жртвом која је видно пребијена. Касније је на суђењу испричао да је тај мушкарац у тренутку када је настала фотографија на којој је и Вељко Беливук, био жив.

Његов надимак на Скају био је Бери Милс, а ради се о опасном вођи америчке затворске банде „Аријевска браћа”, који је готово читав живот провео на робији. За њега се верује и да је свом цимеру у ћелији одсекао главу због коцкарског дуга.

Поред осталог, Лалић је испричао да је његова улога у организованој криминалној групи била да води бригу о Скај телефонима, а према сопственом признању био је главни дистрибутер Скаја за Србију. Слови за једног од ближих сарадника Веље Невоље, а како је појаснио, у хијерархији је био у најближој петорци поред браће Будимир.

Подсећања ради, криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића тренутно се суди због убиства: Горана Величковића Гоксија, Горана Михајловића, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија, Милана Љепоје и Николе Митића. Оптужница терети Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојшу Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејана Тешића, Николу Спасојевића, Немању Ђурића, Немању Лакићевића, Марка Андрића, Владу Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Владимира Грека, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађану Секулић, Бориса Карапанџића, Николу Стефановића, Александра Шћепановића, Алексу Шејића, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексу Дуњића, Војислава Ђордевића, Алексу Стошића, Владимира Димитријевића.

Занимсиво је да је и Марку Миљковићу блиски рођак у високој политици, он је изјавио да му је деда саветник Александра Вулина.