Прочитај ми чланак

„Данас“: СНС од Диникићевог министарства прави нови ресор и даје га Милки Форцан

0

milka-forcan(Блиц)

Став Српске напредне странке је да би садашње Министарство финансија и привреде које води Млађан Динкић требало раздвојити и формирати посебан ресор привреде и индустрије, пише „Данас“ позивајући се на изворе блиске врху те странке.

На челу новог министарства, које би настало или кроз реконструкцију владе или после избора, уколико они буду ускоро расписивани, могуће је да ће бити Милка Форцан, која је врло блиска СНС.

Као кандидат се спомиње и професор Миленко Џелетовић, председник Економског савета СНС и човек кога уважавају и Александар Вучић и Томислав Николић, наводи лист.

„Не желим да коментаришем та сазнања и нисам саговорник за ту тему“, рекла је листу Милка Форцан.

Председник Економског савета СНС Миленко Џелетовић тврди да са њим нико није разговарао о подели Министарства, нити о могућим кандидатима за министре.

„То је новинарска спекулација, и око поделе ресора и око функција и ја не знам да је ико такве разговоре водио“, рекао је он.

Он није искључио могућност да се у некој наредној подели формира ново посебно министарство, јер „привредна јавност у овој структури власти не препознаје да се њоме неко бави“, рекао је Џелетовић.