Прочитај ми чланак

Дачић: Срби са Косова бирају између судбине Републике Српске и Републике Српске Крајине

0

dacic taci

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да последњи инциденти на Косову и Метохији представљају притисак да Срби не изађу на локалне изборе и поручио да су ти избори неопходни за опстанак Срба на Косову.

„Много ми је дража судбина Срба у Републици Српској, него у Републици Српској Крајини“, рекао је Дачић новинарима након полагања венца на спомен гробљу ослободиоцима Београда.

Премијер је нагласио да је формирање заједнице српских општина након предстојећих локалних избора „артерија“ која ће бити легална и међународно призната веза између Београда и Срба на Косову.

„Свако ко то не види ради против интереса Срба“, истакао је премијер, који је поручио Србима да победе своју сујету и да се „некад и силом мора попити лек како неко не би умро“.

Говорећи у прилог томе да је излазак на изборе и формирање ЗСО једини начин за опстанак Срба, Дачић је рекао да је у разговору и са пријатељима и непријатељима у медјународној заједници схватио да је то једини пут.

„То је узак пут, али уска врата воде до спасења, као што то пише у Светом писму“, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да ако се сада не формира ЗСО, да то онда неће бити могуће у неком будућем периоду, јер ће следећи корак, како је навео, било потпуно пресецање веза између Срба на Косову и Београда.

(Блиц)