Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ СЕ СУСРЕО са Мадуром на Самиту Покрета несврстаних земаља у Бакуу

0

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић сусрео се на маргинама 18. самита Покрета несврстаних земаља у Бакуу с домаћином Самита, председником Азербејџана Илхамом Алијевом, као и са шефовима делегација више земаља са којима је разговараоо унапређењу билатералних односа и улози Покрета несврстаних земаља у савременим медјународним односима.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић сусрео се на маргинама 18. самиКако је саопштило Министарство спољних послова, Дачић се састао с председницима Венецуеле Николасом Мадуром, Ирана Хасаном Роханијем и Кубе Мигелом Диасом Канелом, као и с чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.

Izvor: Tanjug / Ministarstvo spoljnih poslova

Међу шефовима делегација са којима је Дачић разговарао су и потпредседник Индије Венкаи Наиду, премијерка Бангладеша Шејк Хасина, премијер Непала Шарма Оли, председник председништва врховне скупштине Демократске Народне Републике Кореје Чое Рионг Хе, председник Парламента Белорусије Владимир Андреиченко, министар иностраних послова Египта Самех Шукри, министар иностраних послова Палестине Ријад Ал-Малик и министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу, наводи се у саопштењу.

Србија у Покрету несврстаних земаља има статус посматрача.та Покрета несврстаних земаља у Бакуу с домаћином Самита, председником Азербејџана Илхамом Алијевом, као и са шефовима делегација више земаља са којима је разговараоо унапређењу билатералних односа и улози Покрета несврстаних земаља у савременим медјународним односима.