Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Плашење Србије не пролази, нећемо да уводимо санкције Русији

0

- Србија жели у ЕУ, али никада неће радити ништа што је против наших националних интереса. Многе велике западне земље на међународним форумима наступају као припдници групе ткз. пријатељи Косова, а за то време ми треба да уведемо санкције пријатељима Србије. Ми са свима желимо добре односе, али не смемо радити против себе - рекао је Дачић

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је неприхватљивим притиске на Србију да усагласи своју спољну политику са Европском унијом и уведе санкције Русији и истакао да то плашење Србије више не пролази.

 – Србија жели у ЕУ, али никада неће радити ништа што је против наших националних интереса. Многе велике западне земље на међународним форумима наступају као припдници групе ткз. пријатељи Косова, а за то време ми треба да уведемо санкције пријатељима Србије. Ми са свима желимо добре односе, али не смемо радити против себе – рекао је Дачић и додао:

Дачић је прокоментарисао и то што се дигла велика бука о хуманитарној помоћи Сирији, коју чини јестиво уље, шећер, брашно, одећа, обућа, електро-агрегати, лекови и потрошни медицински материјал.

– Коме може да смета 84 комада гаћа, 2.000 ћебади или 661 килограм детерџента за прање рубља? Ми помажемо народу Сирије, као што смо и другима, и као што ћемо слати у Сирију помоћ и ако нам неки други то предложи – истакао је Дачић.

“То плашење Србије више не пролази. Отворени смо за сарадњу са свима, али пре свега су интереси Србије”, наводи се у саопштењу.