Прочитај ми чланак

Дачић о „снегу“ на снимку са Радоичићем: Моја грешка, неко ми је рекао да…

0

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да није реална опасност да Србији буду уведене казнене мере које према незваничним информацијама тражи седам земаља Европске уније.

„Није ту било састанка на којем се гласало и одлучивало, било је седница комитета где су у дискусијама помињане такве неке ствари, али није се званично изјашњавало о томе, нити је то била званична иницијатива“, рекао је Дачић за телевизију Прва.

Он је рекао да је битно да сви буду свесни да су дешавања у Бањској једна од најтежих ситуација од 2004. године.

Упитан о томе због чега је рекао да је на снимку које су објавиле косовске власти, на којем се види Милан Радоичић, снег, Дачић је казао да је то његова грешка и да није желео да нанесе штету или да било кога правда.

Принтскрин/Видео

Он је рекао да у мору лажних информација мора да се стане на лопту.

„Неко ми је рекао да је то старији снимак, нисам проверавао. Моја грешка. Нисам желео тиме да аболирам Радоичића. Они су прво објавили слике из Нагорно Карабаха, па су помињали ове из Образа“, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да су Срби изложени терору косовског премијера Аљбина Куртија, али и да део међународне заједнице жели да пребаци одговорност само на Београд и да се легитимизују ранији Куртијеви потези.

Он је рекао се поставља питање гомилања Војске Србије на административној линији, а да нико не пита за косовске снаге на северу Косова.

Дачић је поновио да се број припадника Војске Србије на административној линији смањује.

Оне је рекао да је седница Савета безбедности Уједињених нација била планирана за 19. октобар, али да је померена за 23. октобар и да би председник Србије Александар Вучић требало да учествује на тој седници.

Упитан да ли мисли да би нешто било другачије да Срби на Косову нису напустили институције, Дачић је рекао да не верује, јер то нема везе са безбедносном ситуацијом и да Приштина годинама жели да заузме север Косова.