Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ О НИКОЛИЋУ: Ако је тачно – срамотно је

0

Београд -- Лидер СПС Ивица Дачић оценио је да је, ако је вест о кандидовању Николића тачна, срамотно да се он тиме придружује плејади кандидата који су против Вучића.

„Више пута сам истицао да је за Србију најбоље да се сачува политичка стабилност путем кандидатуре човека који ужива највећу подршку народа, а то је несумњиво Вучић“, рекао је Дачић за Тањуг.

dacic_sinhua

Дачић је истакао да ће, ако се Николић заиста кандидује против Вучића, он лично и цео СПС, као и Драган Марковић Палма и Јединствена Србија, још снажније подржати Вучића.

„Једино логично и рационално је да кандидат буде онај који ће победити, са или без Николића, свеједно. А шта ће урадити Николић без Вучића и то је јасно, ништа, само ће помоћи онима који су против Вучића. И то безуспешно“, закључио је Дачић.

Спутњик и Н1 пренели су раније као ексклузивну вест да је Николић одлучио да се кандидује на председничким изборима. Б92 је добио потврду ове информације из кабинета председника Николића.

Он је додао да нема узмицања ни повлачења чак и када „ветрови хоће да вас сломе“.

Вучић је потом у Упитнику на РТС навео да без подршке председника Николића ништа не би могли да ураде и да је то његова “историјска улога”.

„Ко би гласао за мене гласао би и за њега. Он је најбољи могући кандидат, али ово је процена због стабилности и три-четири одсто које би могле да одлуче. Процена је да бисмо овако могли лакше против оних који су се ујединили да Србију врате назад“, рекао је премијер.

Николић последњих месеци није крио жељу да поново буде председнички кандидат, а у уторак је изјавио да Вучић може да победи, чак и лакше од њега, али да ипак и он то може.

На питање да ли постоји могућност да не сарађује са Вучићем ако Вучић буде кандидат, кратко је одговорио: „Не постоји“.