Прочитај ми чланак

Дачић: Малим корацима до мира у Украјини

0

ivica-dacic oebs

Ивица Дачић изјавио је у Минску да је као председавајући ОЕБС-у веома задовољан улогом коју је Белорусија има у мировном процесу у Украјини.

„Овде се састаје Трилатерална контакт група, састају се шефови радних група, представници Нормандијског формата, а овде су постигнути и многи договори и споразуми када је реч о кризи у Украјини. Минск је постао синоним за мировни процес око Украјине“, рекао је шеф српске дипломатије.

Он је у Минску разговорао са председником Белорусије Александром Лукашенком и министром иностраних послова Владимиром Макејем.

Дачић је нагласио да је дошао да пружи подршку Трилатералној контакт групи и да подстакне да се „постижу договори, мали, ситни кораци, али на крају и крупни који ће довести до прекида ратних дејстава и прелажења на политички процес“.

Разговоре са белоруским званичницима Дачић је оценио као „веома добре“, а односе две земље као пријатељске, нагласивши да Србија жели да се добри односи наставе и у политичкој сфери, економији, као и у свим другим сферама.

 

 

Извор: Б92