Прочитај ми чланак

Дачић и Груевски: Ако су Македонци и Срби паметни, живеће у љубави

0

DAÈIÆ I GRUEVSKI

Скопље — Премијери Србије и Македоније Ивица Дачић и Никола Груевски поручили су да грађани две земље треба да раде на добросуседским односима.

„Ако су Македонци и Срби паметни, живеће у љубави, пријатељству и међусобном поверењу. Ако нису, што неће бити први пут, радиће у корист сопствене штете и на радост наших непријатеља“, рекао је Дачић и додао да не треба гледати у прошлост, већ у будућност.

Прошлост треба оставити историчарима, поручио је Дачић на свечаној светосавској академији поводом Дана српске заједнице у Македонији.

„Обележавање оваквих празника у савременим мултиетницким друствима је изузетно важно. На овај нацин валоризујемо међусобно постовање, учимо једним о другима и живимо једни са другима. То су симболи поштовања, поверења и заједништва,“ рекао је Груевски.

Он је истакао да само присуство Дачића даје допунски квалитет у унапређивању добросуседских односа у духу европских вредности.

Свети Сава је српски просветитељ, а сутрасњи дан је национални празник Срба у Македонији и нерадни је дан за српску заједницу.

Пре свечане академије, Дациц и Груевски имали су билатерални састанак где су договорили интензивирање економске сарадње Македоније и Србије и унапређење добросуседске политике.

(Танјуг)