Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Албанци нису сила које неко треба да се плаши! Они играју на све или ништа

0

БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да су изјаве косовских и албанских званичника о стварању Велике Албаније усмерене ка Бриселу а не Београду, али да су опасне по стабилност региона.

„Албанци играју на све или ништа, блефирају и изјаве су намењене не Београду него Бриселу… ако нас не примите у (Европску унију) изазваћемо сукобе“, рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Он је навео и да зато пита Брисел кога више поштује – оне који доприносе стабилности или оне који изазивају сукобе.“Зато питам Брисел: да ли више цените земљу која доприноси стабилности или оне који изазивају сукобе“, рекао је Дачић. Он је напоменуо да није тешко давати „запаљиве изјаве“ или како је навео, на пример, говорити о уједињу свих Срба.

Подсетио је да је председник Републике Српске Милорад Додик потпао под санкције америчке администрације због позивања на референум о Дану РС додавши да изјаве косовских и албанских званичника о великој Албанији треба да буду оштро осуђене.

Дачић је напоменуо и да Албанци нису „сила које би неко треба да се плаши“ додавши да их се Србија сигурно не плаши и да је то што регује мудро „одраз снаге“.Поновио је и да Србија неће да се меша у унутрашње ствари у Македонији и у то ко ће у тој земљи да буде на власти, истакавши да је Србија заинтересована за стабилност у региону.